Palæstina
 

Muren, der skiller palæstinenserne fra deres land

Af den israelske fredsbevægelse Gush Shalom
www.gush-shalom.org

Klik og forstør

MUREN er den konkrete manifestation af besættelsen af Vestbredden og Gaza, og det er endnu en metode til at gennemføre politikken med at konfiskere mere palæstinensisk land.

Hvis Israel reelt var interesseret i sine borgeres sikkerhed, og i adskillelse fra det palæstinensiske folk, ville det have opbygget muren på 'Den grønne linje" (grænsen, der fandtes før krigen i 1967). Men det er ikke tilfældet. Hovedparten af den planlagte mur skærer dybt ind i palæstinensisk territorium og inkorporerer 10-15 pct. af de besatte landområder i Israel, en stor del meget frugtbar jord med olivenlunde, drivhuse, grønsagsjorder og vandressourcer.

Den vil afskære landsbyer og byer fra deres dyrkede områder, handelscentre, uddannelse og kultur. Den vil intensivere den igangværende miljødestruktion og udarmelse, som finder sted i de besatte områder. Det er også et forsøg på at legitimere den israelske bosættelsespolitik. Den har kort sagt som formål at rette et dødeligt slag mod enhver mulighed for at danne en levedygtig palæstinensisk stat.

For hundredtusinder af palæstinensiske bønder vil denne mur være et fængsel uden vagter, uden at de har mulighed for at sikre midler til livets ophold for deres familier - indtil et punkt, som simpelthen vil tvinge mange af dem til at forlade deres hjem og søge at slå sig ned et andet sted som flygtninge.

Muren har til hensigt at fremme en 'stilfærdig' etnisk udrensning af den slags, som ikke bliver fotograferet, men alligevel er lige så effektiv og ødelæggende.
Af den grund har vi besluttet at referere til muren som en fordrivelsesmur.

Fordrivelsesmuren handler derfor ikke om 'sikkerhed' eller noget andet af besættelsens aspekter. Den planlagte udvidelse af muren kan derfor være skitsen til Sharons plan for de mulige grænser for en palæstinensisk 'enhed', når 'køreplanen' ('The Road Map) udfoldes. Den må ikke ligge på forhandlingsbordet som startpunkt for en køreplan til fred, eftersom den ikke vil bringe fred og vil ødelægge enhver mulighed for at skabe en palæstinensisk stat.

"Det er en tragedie for hele menneskeheden,
at sådanne former for undertrykkelse anvendes
mod de fattige og de forsvarsløse, alt imens undertrykkeren
bliver hørt og troet, når han retfærdiggør sig
og narrer andre nationer og kulturer.
Og forbrydelserne begås under slogans
om 'sikkerhed' og 'terror'. Hvordan
kan folk give denne undertrykker deres velsignelse,
når han sikrer sig økonomisk støtte
til at oprette denne mur og begå sin forbrydelse?"


Dette er, hvad folkene i Qalqiliya-distriktet, hvis liv er blevet lagt i ruiner af fordrivelsesmuren, siger.

Qualqiliya

Klik og forstør

Dette kort viser det dramatiske tilfælde Qalqiliya, som vil blive ét stort fængsel. Muren vil fuldstændig omslutte Qalqiliya, med kun én åbning bevogtet af to kontrolsteder.
Byen - engang et blomstrende handelscentrum - vil kvæles og dø.

Flere tal og kendsgerninger

Alt i alt forventes muren at ville have en ødelæggende virkning for livet for godt 210.000 palæstinensere, som er bosat i 67 berørte byer eller landsbyer.
11.700 mennesker i 13 landsbyer vil være fængslede mellem muren og den grønne linje.
På krav fra de israelske bosættere planlægges muren at gå væsentlig længere mod øst for at inkludere bosættelserne Ariel, Emanuel og Kedumim. Dette vil dramatisk øge antallet af palæstinensere, som vil blive direkte berørt af muren.

Se også
Why Is This News Not On FOX, CNN, BBC ?
by Uri Avnery

Links til flere kampagnesider om Muren

LAW - The Palestinian Society for the Protection of Human Rights & the Environment

PENGON
- Palestinian Environmental NGO's Network

Stop the Wall Apartheid Wall Campaign

Information Clearing house

ISM Vancouver Community resists annihilation by the Apartheid Wall

Earth first The Radical Environmental Journal

Mere hos Gush Shalom

The Separation wall home page.

The protest tent of the people of Mas'ha

Photos from the Mas'ha protest tent

- End -